Chirurgia sanilor

Interventii de chirurgie
p1-768

Sânii sunt mereu un subiect de discuție deoarece zdruncină granița dintre maternitate și sexulitate” Iris Marion Young

Sunt subiect de invidie, de bârfă, de mândrie, de gelozie. Sunt parte din ceea ce înseamnă încrederea de sine a unei femei, a unei mame, a unei soții. Prin urmare, trebuie să le fie acordată o maximă atenție.

Intervențiile asupra sânilor sunt cele mai solicitate tipuri de intervenții chirurgicale estetice, fără îndoială și, de multe ori, medicul chirurg trebuie să discearnă între a asculta solicitarea pacientei sau de a recomanda soluții alternative.

De aceea, o primă etapă a fiecărei intervenții chirurgicale la nivelul sânilor începe printr-o evaluare riguroasă a sănătății pacientei și o setare a așteptărilor acesteia în funcție de scopul pe care și l-a propus.

Chirurgia sânilor este mai degrabă o artă pe care, printr-o practică îndelungată și o continuă perfecționare profesională, consider că o stăpânesc și o pot pune în slujba pacientelor mele.

Operație marire sâni prin implant silicoane

O siluetă nu este desăvârșită dacă forma sânilor nu este cea dorită. Acest simbol al feminității și al maternității este un detaliu care le preocupă pe multe dintre femei. De multe ori imperfecțiunile sau lipsa dimensiunii acceptate sunt motive de frustrare. În aceste condiții o intervenție chirurgicală de mărire sâni prin implant silicon poate aduce confortul psihic și echilibrul emoțional așteptate.

De cele mai multe ori femeile își doresc un anumit tip de sâni pentru a se simți mult mai bine în pielea lor și a putea purta ținute care să le facă să arate mult mai senzuale. Prezența unui decolteu generos le oferă exact acel tip de încredere de sine de care au nevoie.

Care sunt principale motive care le determină pe femei să recurgă la o intervenție estetica de marie sani?

Cele mai multe dintre argumentele invocate sunt de natură psihologică, multe dintre femei neputându-se împăca cu gândul că nu arata așa de bine precum și-ar dori.
Printre cele mai invocate motive menționăm:
• sânii sunt prea mici sau nu au dimensiunea dorită;
• există o asimetrie supărătoare între sâni;
• în urma nașterii sau alăptatului sâni nu mai au fermitatea de dinainte și s-au lăsat;
• sânii nu mai au forma dorită după o cură de slăbire mai drastică;
• persoana a trecut printr-o operație de mastectomie și are nevoie de reconstrucție mamară.
Orice femeie care suferă de un anumit disconfort de acest tip poate apela la o consultație medicală de specialitate la un cabinet medical de estetică. Însă, pentru a putea trece la următoarea etapă, respectiv intervenția chirurgicală, este nevoie ca persoana să îndeplinească anumite cerințe, cum ar fi:
• Să aibă peste 18 ani
• Să nu fie însărcinată sau să alăpteze
• Sa nu fi făcut radioterapie
• Să fie echilibrată psihic
• Să înțeleagă în ce constă procedura și ce rezultate poate produce
• Să fie hotărâtă în privința a ceea ce își dorește
• Să fie conștientă de faptul că pentru a garanta reușita intervenței va trebui să respecte un program de recuperare medicală strict.
O operație măriere sâni va avea rezultatele dorite doar dacă se respectă aceste criterii.

Care este cea mai apreciată operație marire sani?

În funcție de anumite particularități și probleme specifice, fiecare intervenție poate fi diferită. Una va fi natura intervenței pentru sâni lăsați, alta pentru o persoană care a trecut print-o mastectomie, alta cea pentru o persoană care dorește doar o simplă mărire de sâni.
Operația de implant silicoane este cea mai utilizată și ce mai apreciată metodă de mărire a sânilor. Evoluția medicinei și a tehnologiei folosite a simplificat mult procedura și a venit cu tipuri de implanturi din ce în ce mai rezistente și cu o structură cât ma apropiată de cea a sânului natural. Aceste implanturi sunt confecționate la exterior dintr-un înveliș de silicon, iar la interior au un gel siliconic, ceea ce le face să fie plăcute la atingere și să dea senzația unei glande mamare naturale.
Care sunt principalele avantaje oferite de o operație implante silicoane?
În primul rând trebuie subliniat faptul că acest gen de operație decurge ca orice alt fel de intervenție chirurgicală și implică o perioadă de recuperare în care, pentru a se garanta cele mai bune rezultate este nevoie să fie respectate cu strictețe toate recomandările medicale.
Principalele avantaje ce pot fi obținute prin intervenția de implante silicoane sunt:
• veți obține forma dorită a sânilor;
• au o durată de viață de până la 10 ani;
• exisă diverse modalități de implantare, care lasă urme mai mult sau mai puțin vizibile;
• în cele mai multe cazuri rezultatele refac încrederera în sine și aduc echilibrul emoțional dorit.

Cum decurge operația de implant silicoane ?

Operația de implant silicoane este o intervenție chirurgicală ce se efectuază sub anestezie și îmbunătăţeşte considerabil și durabil aspectul fizic al unei persoane. În funcție de anumite particularități, procedura de mărire a sânilor prin această metodă se poate realiza în mai multe feluri. Astfel acest implant silicon se introduce în corp printr-un buzunar creat printr-o incizie ce poate fi:
• la nivelul şanţului mamar – este una dintre cele mai folosite tehnici. Marele avantaj al acestei metode este ușurința pentru scoaterea și înlocuirea implanturilor.
• trans-axilară - presupune o mică incizie făcută în axilă, prin care chirurgul va plasa implantul mamar. Această metodă lasă o mică cicatrice în axilă, realizându-se o mărire a sânilor fără semne pe piept.
• trans-areolară - presupune o incizie semicirculară, exact pe marginea inferioară a areolei. Aceast tip de intervenție poate fi aplicat doar în cazul pacientelor care au areole mai mari.
Pentru a stabili care este cea mai potrivită metodă este nevoie de o consultație la un medic specialist, într-o clinică medicală de chirurgie estetică. Cu această ocazie se va stabili locul de inserție, tipul de incizie, dimensiunea și forma implantului. La consultația preoperatorie, în urma efectuării unor măsurători exacte ale sânului și ale toracelui și în urma discuției cu doctorul care va face intervenția se vor stabili toate detaliile necesare unei intervenții adecvate și reușite.
Procedura de mărire a sânilor prin implantul cu silicon presupune realizarea unei intervenții chirugicale ce implică efectuarea unei anestezii, iar intervenția durează aproximativ două ore. Implantul se introduce în corp printr-un buzunar creat printr-o incizie ce poate fi submuscular sau subglandular.
După intervenția de implant silicoane urmează procesul de recuperare în care trebuie să urmate o serie instrucțiuni obligatorii, de la care nu există excepție pentru reușita operației. Aceasta poate dura mai mult sau mai puțin, în funcție de factori de natură genetică, de tipul și natura intervenției. Este foarte important ca, în perioada de recuperare, pacienta să fie extrem de atentă la orice semn suspect și să comunice în permanență cu medicul.
Avantajele acestui tip de marire sani prin implant silicoane sunt reprezentate de aspectul estetic natural și de durata de viață mare a rezultatelor. Dezavantajele pot fi o perioadă mai mare de recuperare și faptul că rămân cicatrici pe corp.
Cert este în urma operației rezultatele sunt remarcabile și vizibile. Ele vor da pacientei mai multă încredere în sine și îi vor oferi posibilitatea să poarte orice fel de ținute preferă.

Care este cea mai bună alegere pentru a obține o mărire sâni fără riscuri?

Tehnica a evoluat foarte mult în zilele noastre și există posibilitatea de a oferi fiecărei paciente forma și dimensiunea sânilor pe care și-o dorește. Însă, pentru a nu exista complicații și disconfort, medicii recomandă ca aceasta modificare să nu depășească maxim două mărimi superioare. Scopul acestei intervenții este acela de a obține un aspect fizic armonis, nu acela de a strica echilibrul estetic. O mărire moderată a sânilor este cea mai recomandată modalitate pentru a nu avea de suferit ulterior.
Tocmai de aceea la consultația prealabilă intervenției medicale este obligatorie discuția amănunțită a oricărui detaliu, ascultarea opiniei și dorințelor pacientei, dar și obținerea celei mai bune recomandări medicale. Pacienta trebuie să știe exact care sunt implicațiile pe care această decizie le are atât asupra aspectului, cât și asupra sănătății sale. Dacă decizia luată nu este cea mai bună, pacienta se poate alege cu dureri de spate, disconfort fizic major, complicații ale problemelor de sănătate şi chiar necesitatea unei noi intervenţii.
Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, la ora actuală există softuri care permit simulări 3D, astfel încât pacientele să-și facă o idee cât mai clară despre felul în care va arăta bustul lor și despre modul în care dimensiunea aleasă se armonizează cu celelalte proporții ale corpului.

Cum decurge recuperarea medicală după o operație mărire sâni cu implant silicoane?

Operația de implanturi cu silicoane este cea mai folosită și cea mai durabilă procedură de mărire a sânilor. Rezultate obținute sunt remarcabile și sunt garantate pentru o perioadă de până la 10 ani. Procedura de mărire a sânilor prin implantul cu silicon este o intervenție chirurgicală, ce se realizează sub anestezie și necesită o perioadă de recuperare de câteva câteva saptămani.
În primele ore după operaţie pacienta rămâne la repaus la pat, cu un sutien special. După 3-4 ore se poate ridica din pat și poate face mișcări ușoare și cu grijă. În 6-8 ore cele mai multe paciente pot pleca acasă, unde este recomandată aplicarea de rece pe piept pentru a limita eventuala umflare a sânilor.
De a doua zi se pot face plimbări ușoare, iar în 3-4 zile se poate conduce și mașina. Iar în 7 zile se poate relua activitatea la muncă, dacă nu presupune efort fizic. Dușul este permis după câteva zile, dar nu cu apă prea caldă. Pansamentele vor fi schimbate la 7-10 zile.
Pacientele care au suferit o intervenție de mărire sâni printr-un implant mamar subglandular necesită un timp mai redus de recuperare în comparaţie cu cele care au fost supuse unei intervenţii de implantare mamară submusculară. Însă implantul aplicat sub muşchi rezista mai bine în timp, rezultatul e mai stabil şi mai estetic. Nici înainte, nici după operaţie nu trebuie să se ingereze aspirină sau alt medicament ce împiedică coagularea şi poate provoca sângerări. Firele folosite sunt resorbabile şi nu este necesară îndepărtarea lor.
Sportul poate fi reluat cam la 1 lună de la operaţie, iniţial prin mişcări uşoare ale picioarelor, la câteva zile se asociază şi cele de trunchi, apoi alergări. Este interzisă 5 luni ridicarea de greutăţi care implică muşchiul pectoral, şi extensia mare/maximă a braţelor. Când se face sport va trebui să pună un corset/sutien/bustieră care să ţină bine sânii. Este reconadată folosire unui sutien fără sârmă, atât apropiat cât şi îndepărtat. Chiar şi noaptea e bine să se poarte un maieu sau o bustieră care să ţină sânii, fără a incomoda somnul.
În primele luni de după operaţie sânii pot fi sensibili și se simte o senzație de disconfort la mamelon. De asemenea, sânii vor fi mai umflaţi timp de 2 săptămâni. Poziţia sânilor e iniţial mai ridicată, aşezarea lor durând cam 2-3 luni.
Pentru a vă bucura de cele mai bune sfaturi în vederea luării celei mai bune decizii și pentru a beneficia de o marire sâni prin oprație cu implant silicoane apelați mereu cu încredere la serviciile clinicilor în care operează Dr. Calu. Toate aceste avantaje pot fi obținute numia în urma unei consultații medicale.